Cum ajungi

Traseu 1 (recomandat): Cluj Napoca- Bontida- Dabaca- Darja (45km, drum este asfaltat in stare buna, relativ drept, fara multe curbe)

Daca veniti din directia Cluj Napoca, la iesirea din Bontida parasiti drumul european virand la stanga  (urmati indicatorul cu directia Panticeu) .

Screen Shot 2016-06-05 at 23.12.33

Traseu 2: Cluj Napoca- Chinteni- Vultureni- Panticeu- Darja (35 km, drumul este asfaltat insa cu gropi frecvente si multe curbe)

Iesirea din Cluj se face din zona magazinului Aushan Iris spre comuna Chineni si apoi se urmeaza drumul spre comuna panticeu de unde mai trebuie mers 2 km pana in Darja. Drumul este asfaltat cu exceptia ultimilor 2 km care este pietruit. Distanta din centrul orasului Cluj Napoca pana in satul Darja este de 39 de km si poate fi parcurs cu masina in aprox. 40 de minute.

 

DSC_0055

 

Drumul Panticeu-Darja (3km, macadam si asfalt vechi):

DSC_0044

 

Advertisement

Darja, satul in care s-a nascut Prof. Iuliu Hatieganu, intemeietorul invatamentului medical clujean, are o biserica ortodoxa si una reformata din sec. XIII, un minunat conac (Miklosy), gospodarii si garduri din piatra. Se afla la 35 km de Cluj Napoca.

%d bloggers like this: